Albumförlaget

En stjärna av svart bomull

Omslagsbild
Hårdfakta
Originaltitel:Cinq branches de coton noir
Text:Yves Sente
Bild:Steve Cuzor
Översättning:Stefan Carlsson
ISBN10: 9186783808
ISBN13: 9789186783808
Publicerad: 6 oktober 2021

” Jag sa ofta till både Justin och Tommy att de var mitt livs stjärnor. I stunder av vemod kunde jag titta på dem, och jag lovar, miss Betsy, att även om de var svarta, så lyste de… ”

Philadelphia 1776. George Washington besöker Betsy Ross och beställer Amerikas Förenta Staters allra första flagga. Ett USA som ännu inte finns. Angela Brown, hushållerska hos Ross, syr i hemlighet dit en hyllning till Amerikas färgade befolkning; en svart femuddig stjärna som hon gömmer under en av de vita stjärnorna.
Dover, 1944. Menige Lincoln får ett brev som avslöjar Angela Browns hemlighet. Tänk om den svarta stjärnan verkligen fanns på riktigt? Skulle det leda till en omskrivning av historien? Från ett nyligen befriat Paris till stridszonen i de snöiga Ardennerna beger sig tre afroamerikanska soldater på en livsfarlig resa som kommer att få ett oväntat slut…
Manusförfattaren Yves Sente riktar med hjälp av Steve Cuzors intensiva bilder strålkastaren mot en värld förblindad av mörka ideologier. Trots den historiska inramningen tar skaparna av En stjärna av svart bomull upp ett än idag brinnande aktuellt ämne.

Smakprov

Sida 7 Sida 8 Sida 9 Sida 10 Sida 11