Albumförlaget

Zorn & Dirna bok 1:
Valsverken

Omslagsbild
Hårdfakta
Originaltitel:Zorn & Dirna - Les Laminoirs
Text:Jean-David Morvan
Bild:Bruno Bessadi
Översättning:Stefan Carlsson
ISBN10: 9197741450
ISBN13: 9789197741453
Publicerad: 1 april 2009

Valsverken är del I av totalt sex i denna fantasy-serie. Tecknad i klassisk fransk stil och med manus av den välkände Spirouförfattaren Jean-David Morvan.

Zorn & Dirna handlar om en värld där Döden blivit fängslad och där människor och djur därför blivit odödliga, vilket visar sig vara en katastrof eftersom åldrandet inte hejdas och folk därför blir som zombies. Vissa personer har för uppgift att leta reda på de som är alldeles för förruttnade och föra dessa till platser där de blir halshuggna av straffångar, inte för att dö eftersom döden blivit en myt, men för att göra sig av med kropparna då själarna sugs upp av de som utför halshuggningen……Två barn, Zorn och Dirna, har gåvan att kunna döda folk genom beröring och blir därför jagade av typer med både goda och onda avsikter.

Smakprov

Sida 3 Sida 4 Sida 5 Sida 6 Sida 7 Sida 8

Zorn & Dirna

Zorn & Dirna handlar om en värld där Döden blivit fängslad och där människor och djur därför blivit odödliga, vilket visar sig vara en katastrof eftersom åldrandet inte hejdas och folk därför blir som zombies. Två barn, Zorn och Dirna, har gåvan att kunna döda folk genom beröring och blir därför jagade av typer med både goda och onda avsikter.

1: Valsverken 2: Kronprinsen och räven 3: Soldathordens klor 4: Upplösta familjer 5: Zombier i dimman 6: Fader vår den vedervärdige